Pharmagal-  dóza REHYN B 1000g a dóza REHYN A 400g.
REHYN

Pharmagal- dóza REHYN B 1000g a dóza REHYN A 400g.

Značka:Pharmagal
Kód výrobku:
EAN:
Dostupnosť:Skladom
Cena: 22.00 €
18.33 € bez DPH
Hodnotenie:

Cieľový druh
Hospodárske zvieratá, mláďatá hospodárskych zvierat, teľatá, prasatá, športové holuby
Balenie
1 balenie: vrecká A/B navzájom spoj. samolepiacim prúžkom alebo dózy A/B. Hromadné balenia: 1.) Vrecká A/B(20/50g): 2, 20, 48, 100 bal. 2.) Vrecká A/B(100/250g): 25 bal. 3.) Dózy A/B(400/1000g): 5 bal
prášok na perorálny roztok
Zloženie:
Vrecko A/ dóza A v 100 g: Natrii chloridum 35,0 g, Kalii chloridum 15,0 g, Natrii citras 29,0 g, Glycinum 21,0 g.
Vrecko B/ dóza B v 100 g: Glucosum 100,0 g.
Biely kryštalický prášok.
Charakteristika:
Rehydratačný veterinárny prípravok pre hospodárske zvieratá a športové holuby určený na doplnenie elektrolytov pri ich zvýšenej potrebe a pri špecifických situáciách.
Oblasť použitia:
Dotácia elektrolytov pri zvieratách, najmä pri mláďatách začínajúcej hnačke rôzneho pôvodu a poruche ich rovnováhy, pri stresových a fyzických záťažiach, v chovoch so stacionárnym výskytom hnačky, ako prvý nápoj po sústredení teliat do teľatníka, pri fyzickej záťaži športových zvierat, najmä holubov, vhodný doplnok pri ketózach, acidózach, toxikózach, postoperačnom šoku a všeobecnej slabosti organizmu zvierat. Následná aplikácia po rehydratačnej liečbe.
Spôsob podania:
Perorálne v pitnej vode.
Dávkovanie:
20 g prášku z vrecka A/ dózy A a 50 g prášku z vrecka B/ dózy B sa spolu rozpustia v 2 litroch teplej vody.
Teľalá:
Pri prvých príznakoch hnačky sa podávajú teľatám 2 litre roztoku na kus namiesto mlieka alebo mliečnej náhrady 2-krát denne počas 2 dní. Nasledujúce 2 dni sa podáva zmes 1 litra roztoku veterinárneho prípravku a 1 litra mlieka alebo mliečnej náhrady. Ďalšie dni sa pokračuje s bežnou mliečnou výživou. Pri ostatných indikáciách sa podáva zmes 1:1 s mliekom alebo mliečnou náhradou.
Prasatá:
Pri prasatách, ihneď pri výskyte prvých príznakov hnačky, sa musí ošetriť celý vrh. Roztok veterinárneho prípravku sa podáva ad libitum celý deň, aj v noci. Na zlepšenie príjmu pri prasatách je možné roztok veterinárneho prípravku prisladiť.
Jahňatám, kozľatám, šteňatám sa podáva 100-200 ml pripraveného roztoku veterinárneho prípravku na kg ž.hm. 3-4 - krát denne.
Športovým zvieratám, najmä holubom počas transportu, po transporte a po športových výkonoch, sa podáva roztok veterinárního prípravku ad libitum.
V prípade už vzniknutých dehydratácií organizmu je potrebné aplikovať rehydratačné liečivé prípravky po konzultácii s veterinárnym lekárom.
Upozornenie:
Veterinárny prípravok je možné podávať už od druhého dňa života, po vypití mledziva.
Čas podávania veterinárneho prípravku nemá prekročiť 4 dni. Prechod na mliečnu výživu má byť postupný. Ako jediný zdroj výživy je možné roztok veterinárneho prípravku podávať maximálne 1-2 dni. Zvieratám, ktoré samé nápoj neprijímajú, je možné aplikovať ho z fľašky. Pripravený roztok je potrebné spotrebovať do 24 hodín.
Ochranná lehota:
Bez ochrannej lehoty.
Spôsob uchovávania:
Pri teplote 15-25oC, v suchu, chrániť pred svetlom.
Uchovávať mimo dohľadu a dosahu detí.
Čas použiteľnosti:
2 roky.

© 2015 holubarskepotreby.sk
holubarskepotreby.sk